Last minute jazzbandje inhuren
De Jazz Centrale verzorgt muziek in heel Nederland, België, Luxemburg en West-Duitsland.

Gespecialiseerd in professionele jazzbands en jazz DJ's voor uw
feest of evenement overal in Nederland en België

+31(0)85 4010 560

Wij zijn dagelijks bereikbaar van 09:00—22:00

vcard voor WhatsApp | contact | over onsErvaar de klasse van authentiek vinyl

Vinyl vintage jazz & soul DJ voor uw feest, bruiloft of event

Het beste van jazz, funk en soul, gedraaid van authentieke grammofoonplaten. Al dan niet gecombineerd met een live bandje, geeft onze jazz DJ een unieke klasse en sfeer aan uw bruiloft, feest of zakelijk event.Zien en horen


Belangrijk! Beluister onze demo's met hoofdtelefoon of goede luidsprekers!

Kleine luidsprekers zoals van een smartphone, tablet of laptop kunnen onmogelijk de diepe rijke klank van de zo prachtige contrabas weergeven. Daarom is het zo belangrijk om met hoofdtelefoon of goede luidsprekers te luisteren! Let op: kans op meeswingen!


Muziekfragmenten

Video's

Krijg 24u per dag instant toegang tot ons exclusieve video-archief met video's van al onze bezettingen! U krijgt direct een mailtje met de toegangslink tot ons archief!

 

 

Ontvang prijsindicaties binnen 1 minuut in uw mail!

Stuur mij prijsindicaties

Informatie

Waarom de Jazz Centrale?

 • Geen ingewikkelde jazz

 • Weinig oppervlakte nodig

 • Wij zorgen voor sfeervolle verlichting

 • Volume goed aanpasbaarMogelijke uitbreidingen

Reacties van klanten

 

 

... en lees ook alle oudere reacties!

 


Ambachtelijke muzikale omlijsting

Zoekt u steengoede muzikale omlijsting voor uw zakelijke event, uw bruiloft of privé feest en wilt u zonder al te veel moeite kunnen converseren met uw gasten, maar toch ook de mogelijkheid hebben om fijn te kunnen dansen?

Zoek niet verder! De jazz DJ van de Jazz Centrale vormt de ultieme sfeermaker op uw aangelegenheid. Met het beste van jazz, soul en funk uit de 60's-70's-80's—en dat gedraaid van authentieke grammofoonplaten—is onze jazz DJ al jarenlang een groot succes op kleine en grote evenementen. De ambachtelijke draaikwaliteiten van onze jazz DJ vormen een spectaculair element tijdens uw event of feest.

Beschaafd volume

Eén van de belangrijkste kenmerken van onze jazz DJ is, dat hij muziek draait op beschaafd volume. U hoeft niet met grote stemverheffing te converseren, omdat onze DJ het volume zeer goed aanpast aan de situatie. Op laag volume wanneer het moet, en lekker aanwezig wanneer de situatie daarom vraagt en dit toestaat.

De beste muziek van puur vinyl

Onze jazz DJ draait enkel stand-alone, dus niet in combinatie met een saxofonist. Op die manier komt de muziek het beste tot zijn recht — zijn repertoire heeft zo'n toevoeging ook niet nodig.

U ziet wel eens een saxofonist die met een DJ meespeelt, maar dat is meer iets voor een 'allround' DJ. In dat geval draait de DJ een losse beat of een bepaalde mix welke ruimte biedt voor solistisch werk.

Bij de Jazz Centrale zijn we van mening dat onze jazz DJ met een prachtige collectie grammofoonplaten de ultieme uitstraling en karakter biedt.

De muziek die onze jazz DJ's meebrengen op vinyl is niet in een oogwenk gedownload van internet, maar is het resultaat van jarenlang speurwerk en verzamelwoede. Elke lp of single heeft wel een verhaal.

Maar afgezien van de presentatie en het verhaal gaat het uiteindelijk om het geluid. Wat dat betreft is de kwaliteit van vinyl, op wat tikjes na, nog altijd onbetwist de mooiste.

 

"De jazz DJ heeft onze bruiloft tot een echt feest gemaakt! Jong en oud stond te dansen op zijn swingende vinylplaten."

Elise Koopman
Bruilot in Landgoed Rhederoord

 

"Ik heb voor mijn 45ste verjaardag een feestje georganiseerd en omdat ik ontzettend van jazz houd, was de DJ van de Jazz Centrale de beste keuze. Echt een aanrader. Ik vond het geweldig."

Ursula van Dongen
Verjaardagsfeest in Orangerie Oud Uden

Hoe kunt u onze jazz DJ boeken?

Het unieke karakter van een optreden van onze jazz DJ kan op diverse manieren ingekleed worden in uw bruiloft of event.

 1. Als solo DJ die enkele uren muziek verzorgt;

 2. Als DJ die in combinatie met een van onze jazzbandjes een programma van een aantal uren vult;

 3. Als spectaculaire afsluiting van uw feest, nadat een van onze jazzbands heeft opgetreden;

1. Solo jazz DJ optreden

Natuurlijk kunt u onze jazz DJ inhuren als "stand-alone" act. Hij draait dan gedurende een aantal uren (vaak drie uur, maar andere tijden zijn uiteraard ook mogelijk) de beste jazz, funk en soul van grammofoonplaten.

Tijdens uw bruiloft kan onze jazz & soul DJ op deze manier een heel feest draaien. In het begin lekker rustig en wat meer op de achtergrond, maar naarmate de avond vordert, zal hij u en uw gasten op de dansvloer krijgen en het volume beperkt opvoeren, en tegelijkertijd het repertoire dermate aanpassen dat een swingend feest wordt gecreëerd.

2. Live jazzband in combinatie met onze DJ

Wilt u een live optreden van een van onze jazzbands helemaal completeren? Dan is het natuurlijk het mooist als vooraf, achteraf en in de pauzes de muziek verzorgd wordt door onze jazz DJ. Op die manier loopt de muziek en de sfeer prachtig in elkaar over, zonder dat de sfeer te zeer onderbroken wordt als de jazzband even pauzeert. Op deze manier kunnen we bijvoorbeeld een compleet arrangement samenstellen van een aantal uren, waarbij de DJ de jazzband uitstekend aanvult.

"Wij hebben erg genoten van de muziek. De combi tussen het Quartet en de DJ is ons zeer goed bevallen! Ik heb veel positieve reacties gehoord op de jazzy muziek."

Robbert en Marjolein Hamer
Bruiloft in Kunsthal Rotterdam

3. Als afsluitende dans-set

Een derde veelgeboekt arrangement is de inzet van een live jazzbandje gedurende een aantal uren—bijvoorbeeld tijdens een diner—waarna onze vintage jazz DJ het overneemt en uw gasten dansend en swingend de dag laat afsluiten. Zo profiteert u van het mooiste van twee werelden: de prachtige uitstraling van een live bandje, en ook de pit en dynamiek van de jazz DJ.

Uiteraard adviseren wij u graag op basis van onze zeer brede ervaring! Neem contact op via +31(0)85-4010560 of vraag een prijsindicatie aan, zodat wij contact met u kunnen opnemen en over de mogelijkheden kunnen brainstormen!

Genres, stijl en repertoire

Onze jazz DJ put voornamelijk uit de rijke jaren '60 en '70, die op het gebied van soul en funk véél, zo niet álles te bieden hebben. Ter afwisseling en ter aanvulling klinkt er tussendoor jazz en latin uit de 50'er jaren en komt er af en toe een nummer uit de “eighties” voorbij.

 

Bekijk de playlist van onze jazz DJ

 

 

Wat is benodigd?

Er zijn niet veel vereisten ten aanzien van de inzet van onze jazz DJ. Eén stopcontact is feitelijk voldoende.

Wij nemen zelf bescheiden maar sfeervolle belichting mee en zorgen indien nodig voor luidsprekers, draaitafels en andere apparatuur, zodat ú zich kunt concentreren op andere zaken.

De oppervlakte die onze jazz DJ nodig heeft, is erg bescheiden. Met ongeveer 2 bij 2 meter kunnen wij al aardig uit de voeten, maar houd natuurlijk ook rekening met een eventuele dansvloer!

Waar treden we op?

Onze jazz DJ's kunnen overal in Nederland, België, West-Duitsland en Luxemburg optreden. Vraag alvast een prijsindicatie-à-la-minute aan, zodat u weet waarmee u ongeveer rekening moet houden voor wat betreft het budget.

En heeft u onze facebookpagina al bekeken? Daar kunt u inspiratie opdoen door te lezen op wat voor soort evenementen en locaties we zoal optreden!

 

Prijsindicatie

U kunt deze bezetting boeken vanaf ongeveer .

Wilt u boeken op minder gangbare tijden (doordeweeks overdag bijvoorbeeld)? Dan kunnen we u vaak extra scherpe prijzen aanbieden. Prijzen zijn afhankelijk van veel factoren.
Bekijk ook eens onze prijsvergelijker.

Direct uw prijs weten? Vraag dan een aanbieding aan. Deze heeft u vaak binnen 30 minuten in de mail.

Keurmerk van de NTBOGegarandeerd 100% betrouwbaar

Weet u dat de Jazz Centrale lid is van de branchorganisatie NTBO? Hierdoor weet u zeker dat wij betrouwbaar en professioneel te werk gaan. Elk jaar wordt namelijk opnieuw getoetst door een onafhankelijke instantie of wij voldoen aan alle eisen.

 • Wij zijn onafhankelijk getoetst op betrouwbaarheid.

 • Wij bieden u 100% zekerheid.

 • Gegarandeerd professionele beroepsmusici.

 • persoonlijke aandacht voor uw boeking.

Lees meer over het Keurmerk en de NTBO.

 

Vaak gekozen uitbreidingen

Overweeg eens om een combinatie van live jazzband en jazz DJ te boeken! Dit is ideaal wanneer u wilt genieten van zowel de sfeer van een live jazzbandje én de unieke eigenschappen van onze DJ.

Vaak draait de DJ dan voorafgaand aan het live optreden, tijdens de pauzes van de band, en na afloop tijdens een laatste set voor lekkere swingende funk, soul en jazz.

Meest gekozen alternatieven

Een live jazzbandje is vaak een goed alternatief voor een jazz DJ. Bijvoorbeeld ons allround jazz trio of een jazzbandje met vocalist.

"Hierbij een groot compliment voor de DJ. We hebben een fantastische bruiloft gehad en de DJ had daar een groot aandeel in. Fijne muziek, goede opbouw, de avond verliep heel natuurlijk. Hartelijk dank dus!"

Roloef Davids
Bruiloft in Den Haag

Mogen wij u adviseren?

Door alle honderden optredens die wij hebben verzorgd, hebben we zeer veel ervaring. Vrijwel elke situatie en uitdaging hebben wij al meegemaakt. Profiteer van onze ervaring! Wilt u direct overleggen over uw specifieke wensen, neem dan gerust contact op. Bel ons op +31(0)85-4010560.

 

Ontvang prijsindicaties binnen 1 minuut in uw mail!

Stuur mij prijsindicaties