Last minute jazzbandje inhuren
De Jazz Centrale verzorgt muziek in heel Nederland, België, Luxemburg en West-Duitsland.

Gespecialiseerd in professionele jazzbands en jazz DJ's voor uw
feest of evenement overal in Nederland en België

+31(0)85 4010 560

Wij zijn dagelijks bereikbaar van 09:00—22:00

vcard voor WhatsApp | contact | over onsVintage jazzbandje in Great Gatsby jaren '20 en '30-stijl

De roaring twenties herleven! Swingende jazz in de stijl van The Great Gatsby, de wereldberoemde film met nostalgische sfeer uit de jaren '20, met jazz, whisky, champagne, cigars en gangsters. Beleef deze spannende en opwindende sfeer nu zelf met dit unieke jazzbandje van de Jazz Centrale! Ook geschikt voor akoestische outdoor-optredens!

Het repertoire kent u van:

 • Billie Holiday, Nat King Cole, Catharine Russel

 • Caro Emerald, Nina Simone

 • ... en vele andere grootheden uit de geschiedenis!

  Bekijk ons repertoire!Zien en horen


Belangrijk! Beluister onze demo's met hoofdtelefoon of goede luidsprekers!

Kleine luidsprekers zoals van een smartphone, tablet of laptop kunnen onmogelijk de diepe rijke klank van de zo prachtige contrabas weergeven. Daarom is het zo belangrijk om met hoofdtelefoon of goede luidsprekers te luisteren! Let op: kans op meeswingen!


Muziekfragmenten

Video's

Krijg 24u per dag instant toegang tot ons exclusieve video-archief met video's van al onze bezettingen! U krijgt direct een mailtje met de toegangslink tot ons archief!

 

 

Ontvang prijsindicaties binnen 1 minuut in uw mail!

Stuur mij prijsindicaties

Informatie

Waarom de Jazz Centrale?

 • Vele jaren ervaring

 • Uitstekend op elkaar ingespeeld

 • Geen ingewikkelde jazz

 • Weinig oppervlakte nodig

 • Wij zorgen voor sfeervolle verlichting

 • Volume goed aanpasbaar

 • Netjes gekleed in pak of casual

 • Wat u hoort, is wat u krijgtMogelijke uitbreidingen

Reacties van klanten

 

... en lees ook alle oudere reacties!

 


De unieke sfeer van "vintage" jazz

De muziek en uitstraling van deze speciale band voeren u terug naar de nostalgische sfeer van de jaren '20 van de vorige eeuw. U waant zich in een broeierige nachtclub met rood pluche, champagne en whisky...

"Wat een service en wat een geluid! Mede door de Jazz Centrale is ons kerstdiner 2014 een heel gezellig feest geworden. Wat een prachtige stem heeft Mylene! Toppers! Heel erg bedankt. Universiteit Twente ICTS"

Josee Wesseleer - Universiteit Twente

De band heeft een uniek vintage geluid en samen met de warme stem en ‘personality’ van zangeres Mylène brengen zij naast opzwepende jazz ook humor en veel gezelligheid mee. Het repertoire van deze bijzondere band is geïnspireerd op jaren '20 swing, vlammende gipsyjazz, maar ook nostalgische ballads in de stijl van Billie Holiday staan op hun repertoire.

 

Mogelijke bezettingen

De basisbezetting van deze vintage jazzband bestaat uit onze zangeres Mylène, een swingende gitarist en de robuuste contrabas. Dit vormt direct al een klein trio met volle klank en swingend repertoire. Het is ook mogelijk om te kiezen voor piano in plaats van gitaar.

Daarnaast is het mogelijk om de jazzband uit te breiden met tal van interessante instrumenten. Voor grotere feesten of evenementen werkt het goed om een swingende drummer of authentieke trompettist toe te voegen.

In principe zijn de mogelijkheden eindeloos. Laat u gratis door ons adviseren! Wij hebben al zoveel situaties meegemaakt, dat wij op basis van uw beschrijving van uw feest een gedegen advies op maat kunnen maken!

 

Lindyhop jazzbandje

Geschikt voor akoestische outdoor-optredens

Dit bandje is geschikt voor outdoor-optredens waarbij geen stroom aanwezig is. Door de akoestische instrumenten en een kleine portable versterker op accu, kan deze bezetting volledig onafhankelijk van stroom opereren. Ideaal dus voor uw outdoor bruiloft of tuinfeest!

Lindyhop, de immens populaire jazzdans

Het repertoire van deze unieke vintage jazzband leent zich uitstekend tot "Lindyhoppen", de momenteel immens populaire swingdans die zijn oorsprong vindt in de jaren '20 van de vorige eeuw. Op veel bruioften en zakelijke evenementen worden tegenwoordig heuse Lindyhop-workshops gegeven. Wat is mooier dan om de zojuist geleerde danspasjes toe te passen op de live muziek van deze vintage jazzband? Het kán, als u deze unieke bezetting inhuurt voor uw kostbare feest of evenement!

"De roaring twenties avond van het Rotterdams Philharmonisch Orkest met de vertoning van de film The Artist werd omlijst door de authentiek klinkende jazzband. De muziek nodigde uit tot dansen. Het werd een stijlvolle afsluiting van een stijlvolle avond."

Maren Slieker, Rotterdams Philharmonisch Orkest

 

Prijsindicatie

U kunt deze bezetting boeken vanaf ongeveer € 700.

Wilt u boeken op minder gangbare tijden (doordeweeks overdag bijvoorbeeld)? Dan kunnen we u vaak extra scherpe prijzen aanbieden. Prijzen zijn afhankelijk van veel factoren.
Bekijk ook eens onze prijsvergelijker.

Direct uw prijs weten? Vraag dan een aanbieding aan. Deze heeft u vaak binnen 30 minuten in de mail.

Keurmerk van de NTBOGegarandeerd 100% betrouwbaar

Weet u dat de Jazz Centrale lid is van de branchorganisatie NTBO? Hierdoor weet u zeker dat wij betrouwbaar en professioneel te werk gaan. Elk jaar wordt namelijk opnieuw getoetst door een onafhankelijke instantie of wij voldoen aan alle eisen.

 • Wij zijn onafhankelijk getoetst op betrouwbaarheid.

 • Wij bieden u 100% zekerheid.

 • Gegarandeerd professionele beroepsmusici.

 • persoonlijke aandacht voor uw boeking.

Lees meer over het Keurmerk en de NTBO.

 

Vaak gekozen uitbreidingen

De basisbezetting van deze jazzband bestaat uit zangeres, gitaar/piano en contrabas. Voor extra pit en dynamiek kunt u dit trio uitbreiden met drummer, saxofoon en/of trompettist.

Meest gekozen alternatieven

Deze jazzband focust zich natuurlijk op een behoorlijk specifiek repertoire: de swingende, vrolijke vintage jazz uit de jaren '20 en '30. Indien u op zoek bent naar een formatie die ook wat meer moderne jazz speelt, dan zijn er diverse samenstellingen die wellicht nog beter aansluiten op uw wensen. Bekijk ons uitgebreide overzicht voor de diverse mogelijkheden.

Mogen wij u adviseren?

Door alle honderden optredens die wij hebben verzorgd, hebben we zeer veel ervaring. Vrijwel elke situatie en uitdaging hebben wij al meegemaakt. Profiteer van onze ervaring! Wilt u direct overleggen over uw specifieke wensen, neem dan gerust contact op. Bel ons op +31(0)85-4010560.

 

Ontvang prijsindicaties binnen 1 minuut in uw mail!

Stuur mij prijsindicaties