Welkom bij de Jazz Centrale!

"Mijn naam is Kars Veling, zakelijk leider van de Jazz Centrale. Ik en mijn team gaan er alles aan doen om de uitvaart van uw dierbare op waardige manier muzikaal te omlijsten.

U kunt mij altijd bellen op +31(0)6-2475 2971, zeven dagen per week, overdag en 'savonds.

Bij ons heeft u altijd dezelfde contactpersoon: Kars Veling!

Gedenkwaardige muzikale omlijsting van de uitvaart van uw dierbare

 

+31 (0)85 40 10 560

7 dagen per week, overdag en 's avonds

Om een Whatsapp bericht te sturen, voegt u eerst het nummer +31 6 2475 2971 toe aan uw contacten in uw telefoon. Vervolgens verschijnt dit nummer in uw Whatsapp contacten!

of Whatsapp naar +31 6 24 75 29 71 

 

Live uitvaartmuziek jazzband

Dit compacte jazztrio is slechts één van de vele bezettingen op maat die u bij de Jazz Centrale kunt inhuren.

 

Live uitvaart muziek:
Kies voor een jazzband op de begrafenis of crematie van uw dierbare

 

De begrafenis of crematie van uw dierbare wordt onvergetelijk wanneer er live jazz klinkt. Een jazz combo van de Jazz Centrale — volledig door u zelf samen te stellen — zorgt voor een serene sfeer en een waardig afscheid, waarin ruimte is voor herinneringen en emoties.

Direct contact?

De Jazz Centrale is gespecialiseerd in boekingen op zeer korte termijn. Daarom kunnen wij altijd een jazzbandje van uw wensen samenstellen.

U kunt ons 7 dagen per week, overdag en 's avonds bereiken op +31(0)85-4010-560.

Ook kunt u ons een Whatsapp-bericht sturen op +31(0)6-2475-2971. U voegt dit nummer dan eerst toe aan de contacten in uw mobiele telefoon. Vervolgens verschijnt dit nummer in uw Whatsapp-lijst.

"De prachtige ingetogen melancholische jazz tijdens de afscheidsdienst heeft de ceremonie voor mijn vader tot een intens mooie herinnering gemaakt."

- Birre Yazar - Walvis

 

"Ik mis die ouwe maar met zo'n afsluiting...ik vergeet  het nooit meer.
En vele aanwezigen (veel ouderen, papa was bijna 94 jaar) hebben al gezegd...ik wil het ook zo...wat bijzonder."

- Hilda van Spronsen

Luister naar een impressie van ons repertoire

(Voor deze selectie hebben we onze meest rustige jazzliedjes uitgezocht. Uiteraard kunnen wij ook een luchtiger en meer up-tempo repertoire spelen als u dat wenst. We spreken graag over uw wensen door!)

 

"De Jazz Centrale is voor ons een perfect match gebleken voor zowel een opgewekt evenement als een ingetogen afscheid. Flexibel, menselijk en professioneel!"

- Jack, Jef & Steffi Berben — Uitvaartborrel in Kasteel van Brasschaet

Wat kunt u van ons verwachten?

 • Jazzbandjes voor begrafenis of crematie

 • U bepaalt zelf de samenstelling van het bandje

 • U krijgt ingetogen, sfeervolle muziek op zeer laag volume

 • Wij zijn allen zeer ervaren, professionele en representatieve musici

 • We kunnen u van dienst zijn in heel Nederland en België

 • Wij voorzien alle noodzakelijke apparatuur en instrumenten

Wij zijn u graag van dienst en kunnen voor u spelen in heel Nederland en België.

 

Waarom live muziek met een jazzbandje?

Onze live jazzmuziek zorgt voor een sfeer waarin rust en emoties een plek kunnen krijgen. Een live jazzband op de uitvaartceremonie onderstreept de waardige en respectvolle sfeer.

U kunt kiezen uit een breed repertoire; ontroerende ballads, prachtige lichte swing en melancholische blues en gospel.

Wanneer speelt de jazz band?

Uiteraard bepaalt u zelf wanneer onze jazzband speelt. Graag geven we u een indruk van de mogelijkheden:

We spelen bij de binnenkomst van u en uw gasten. Dit geeft direct een warme, intieme sfeer. U en uw gasten kunnen rustig aan het ceremonieel wennen.

Tijdens de ceremonie spelen we tussen de verschillende bijdragen door. Toespraken, liedjes of overdenkingen krijgen zo een gepaste omlijsting.

Het is bijzonder sfeervol wanneer de jazzband speelt terwijl u en uw gasten een laatste groet brengen aan uw dierbare. Terwijl de muziek klinkt, geeft ieder zijn gedachten en emoties een plek.

Een jazzbandje op de borrel

Steeds vaker wordt een uitvaart afgesloten door gezamenlijk een glas te drinken. Wanneer u dat laat omlijsten met live jazz, wordt de intens droevige dag in passende sfeer beëindigd. U kunt iedereen spreken in een ongedwongen setting.

Uiteraard kunnen we ook op een andere locatie, bijvoorbeeld in een nabijgelegen horecagelegenheid, live jazz verzorgen. We passen dan het repertoire aan, zodat er een meer ontspannen sfeer ontstaat.

Verzoeknummers

Als uw dierbare graag naar jazz luisterde, dan heeft u ongetwijfeld verzoeknummers. We hebben een groot repertoire en komen graag aan uw wensen tegemoet.

 

Over ons

U wilt natuurlijk geen enkel risico lopen op zo'n bijzondere gelegenheid als de uitvaart van uw dierbare.

Daarom kunt u met een gerust hart de Jazz Centrale laten zorgen voor de muzikale omlijsting. De Jazz Centrale is het initiatief van Kars Veling, onze zakelijk leider en pianist. Wij zijn al vele jaren actief en hebben in die tijd meer dan 1500 optredens verzorgd. Naast optredens op uitvaarten, verzorgen wij de muzikale omlijsting van zakelijke borrels en privé aangelegenheden.

Uw zekerheden

 • Representatieve en voorkomende musici

 • Musici die ruim op tijd komen

 • Musici met een breed repertoire van honderden jazzliedjes

 • Musici die zeer goed kunnen inschatten welke muziek passend is

 • Musici die hun instrument goed beheersen en zeer zacht kunnen spelen

Meest geboekte samenstellingen

U kunt bij ons een jazzbandje huren in elke denkbare samenstelling. Zo kunnen we geheel aan uw wensen voldoen. Bovendien kunnen wij zo een jazzbandje samenstellen dat precies past bij uw budget.

Dit zijn de meest geboekte samenstellingen:

 

 

De Jazz Centrale - piano of elektronische pianoplusDe Jazz Centrale - contrabasplusDe Jazz Centrale - sax

Het jazz duo piano + contrabas kunt u uitstekend uitbreiden met een saxofoon. Hiermee krijgt de muziek een prachtige sfeer en afwisseling met de warme klank van hetbekendste jazz-instrument, de saxofoon.

 

Piano of 			elektronische pianoplusContrabasplusDrums

Het jazztrio piano + contrabas + drums is een hele klassieke bezetting die een allround jazz repertoire kan spelen.

 

Piano of 			elektronische pianoplusContrabasplusDrumsplusDe Jazz Centrale - sax

Het meest geboekte kwartet ter wereld: piano, contrabas, drums en saxofoon.

 

De Jazz Centrale - jazzgitaarplusDe Jazz Centrale - contrabasplusDe Jazz Centrale - sax

Dit compacte trio met gitaar + contrabas + saxofoon is mobiel en kan meelopen met de rouwstoet om bijvoorbeeld bij het graf te spelen.

Heeft u andere wensen?

Wij hebben een enorm groot netwerk van professionele, betrouwbare musici, waaronder ook zangers en zangeressen. Als u dus specifieke wensen hebt, kunt u dit altijd met ons bespreken, en dan zult u zien dat wij altijd een jazzbandje kunnen samenstellen dat volledig aan uw wensen voldoet.

jazzbandje uitvaart, crematie of begrafenis

 

Testimonials

Onvergetelijk afscheid van mijn vader, een groot jazz-liefhebber.

"Kan het afscheid van een dierbare echt onvergetelijk zijn? Ja, dat kan! We vroegen de Jazz Centrale om, naar de wens van mijn vader, Ben Webster en New Orleans Jazz te spelen op zijn afscheid. Daar hield hij heel erg van. De prachtige ingetogen melancholische jazz tijdens de afscheidsdienst heeft de ceremonie voor mijn vader tot een intens mooie herinnering gemaakt.

De Jazz Centrale verzorgde ingetogen en sfeervolle jazz tijdens de crematieplechtigheid en levendige en troostende jazz tijdens de afscheidsreceptie. Mijn vader zou het een prachtig afscheid hebben gevonden. Alle aanwezigen waren diep geroerd en onder de indruk van de muziek. We konden ons geen mooier afscheid wensen; het was alsof mijn vader er bij was, de muziek bracht hem erbij.......

- Birre Yazar-Walvis

Het moest menselijk zijn. Het moest echt zijn.

"Ik had de taak om voor de crematie van mijn oom een jazzband te regelen. De crematie moest een afspiegeling zijn van wie mijn oom was: rustig, warm, vriendelijk, ontspannen en een groot liefhebber van jazz muziek. De dood wordt al als zwaar beleefd, daarom wilden wij lucht en warmte in het geheel brengen door een band te laten komen in plaats van cd's af te draaien. Het moest menselijk zijn. Het moest echt zijn.

Al snel belandde ik op de website van De Jazz Centrale en zocht contact. Kars Veling heeft ons altijd vriendelijk en professioneel te woord gestaan. Hij deed suggesties en hield rekening met onze wensen. Op de dag zelf ging alles volgens het boekje. De bandleden hebben zich ook hier professionals getoond; rustig en respectvol. Ze gingen als vanzelf op in het geheel.

Qua muziek hadden we ons niet beter kunnen wensen. Ze hebben precies aangevoeld welke sfeer wij wilden neerzetten. Het bood troost aan alle aanwezigen. Het was compleet. Het is al ruim 2 jaar geleden, maar nog hebben mensen het over de band die tijdens de afscheidsdienst aanwezig was."

- Nancy Hart

Alleen maar lof

"De uitvaart van mijn vader, Herman Blom, een enorm groot jazz-liefhebber, is mede dankzij de inzet van een jazz trio van de Jazz Centrale zeer gedenkwaardig verlopen. Het trio—bestaande uit piano, contrabas en saxofoon—wist op ontroerende wijze de voorafgaande borrel muzikaal te omlijsten. Onvergetelijk was ook de saxofonist die voor de rouwstoet uitgelopen was naar het graf, en ons daar ontving met sfeervolle, serene jazzklanken. De sfeervolle muziek heeft ons, en met ons alle aanwezige gasten, diep ontroerd. Puntsgewijs nog enkele aspecten die ons zijn bijgebleven:

 • Goede duidelijke communicatie, vanaf het eerste oriënterende gesprek tot aan de opvoering.

 • Bereikbaar, werd snel opgenomen en terug gebeld.

 • Duidelijke ervaring in deze branche.

 • Prima voorstel gedaan van hetgeen te verwachten.

 • Zeer passend gespeeld—muziek en volume. Namen niet de show maar deden eer aan de overledene en de familie.

 • Correcte zakelijke afhandeling.

 • Zeer flexibel in de wensen.

 • Zeer verzorgde mensen en kleding.

 • Punctueel op tijd.

 • Ware muzikanten!

Kars, bij deze nog maals dank voor de muzikale aankleding en uiteraard voor het hebben nageleefd van al de bovenstaande punten!"

 

- Michel Blom

 

Het was een onvergetelijk afscheid van mijn vader

De geweldige muziek van de Jazz Centrale heeft eraan bijgedragen dat hij op zijn manier aan zijn laatste reis is begonnen. We hebben genoten van de heerlijke tenorsaxofoon, de contrabas en de toetsen. Mijn vader, een muzikant en saxofonist, had het zo gewild. Music was his First Love...het was onvergetelijk! Ik mis die ouwe maar met zo'n afsluiting...ik vergeet  het nooit meer.
En vele aanwezigen (veel ouderen, papa was bijna 94 jaar) hebben al gezegd...ik wil het ook zo...wat bijzonder.
Nogmaals bedankt voor de mooie afsluiting van zijn muzikale leven!

- Hilda van Spronsen

Zeer waardig en professioneel

"Toen onze oma overleed, wilden wij haar een mooi afscheid geven. Ze was een fervent jazz liefhebster, vandaar dat wij liever live muziek wilde hebben dan een cd. Kars was degene die meteen adviseerde over de samenstelling van de band, een prijsindicatie gaf en meedenkend was. Wij hebben nummers uitgekozen welke aansloten bij de verhalen van sprekers en die favoriet waren van oma. Het schema is exact uitgevoerd en Kars heeft met zijn ensemble gezorgd voor een zeer waardige en professionele invulling van de nummers. Hierdoor was het een uitzonderlijk mooie ervaring. Een echte aanrader!"

- Coen Monster

 

Zeer waardig en professioneel

"De bijdrage van de Jazz Centrale heeft ervoor gezorgd dat de uitvaart van mijn vader een mooi en respectvol afscheid werd. Er werd volledig rekening gehouden met onze wensen. De invulling van de jazz band werd niet enkel door ons, de familie, maar ook door vele vrienden en kennissen, enorm gewaardeerd. De communicatie tussen Kars en ons verliep zeer vlot en professioneel. Nogmaals dank."

- Karine Stevens

Op mijn ziel geraakt

"Wij zijn warm getroffen door de mooie Nee Orleans Jazzklanken tijdens het afscheid van mijn vader. De drumsolo voor mijn vader heeft mij op mijn ziel geraakt. Dank jullie wel!"

- Simone Schreiber

 

 

Ontvang binnen 1 minuut een prijsindicatie

 

Prijsindicatie ontvangen

Als u hier uw gegevens invult, ontvangt u direct een prijsindicatie in uw mail.

 

Wilt u een nauwkeurige offerte ontvangen?
Mail ons dan uw wensen: kars@jazzcentrale.nl

 

"Hallo, mijn naam is Kars. Ik ben de oprichter en zakelijk leider van de Jazz Centrale. Ik en mijn team van musici zullen er alles aan doen om de uitvaart van uw dierbare tot een gedenkwaardig samenzijn te maken.

Graag bespreek ik uitgebreid met u wat uw wensen zijn. U mag mij dan ook altijd bellen. Als u dat wilt, mag u mij rechtstreeks op mijn mobiel bellen op nummer +31(0)6-2475-2971. Graag tot horens!"